Παραμένει στην εντατική ο Ιάκωβος Καμπανέλλης (εφημερίδα «Τα Νέα»)

Παραμένει στην εντατική ο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας συνεχίζει να νοσηλεύεται ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο συγγραφέας που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση εισήχθη στη ΜΕΘ μετά από επιπλοκή.

Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται – σύμφωνα με πληροφορίες – ιδιαιτέρως σοβαρή, παραμένει όμως εν ζωή παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που κυκλοφόρησαν το πρωί του Σαββάτου.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης του Στεφάνου είναι Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Νάξο τον Δεκέμβριο του 1922.

[…]

Πηγή: tanea.gr

Ένα τραγικό λάθος των διαδικτυακών σελίδων των εφημερίδων μας οδήγησε στην αναγγελία του θανάτου του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Θλίβομαι γιατί το μόνο που έκαναν ήταν να αποσύρουν τα άρθρα τους αντί να μπουν στον κόπο να διαψεύσουν επισήμως τις εσφαλμένες πληροφορίες τους. Να σημειώσω ότι και η εφημερίδα «Τα Νέα», της οποίας το άρθρο παραθέτω εδώ, απέσυρε το χτεσινό της άρθρο για τον θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, δηλαδή δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τις φήμες που αναφέρει και τη διάδοσή τους.

Αν περιέχει τόσο ολέθριες και τραγικές ανακρίβειες η διαδικτυακή μορφή των σοβαρότερων εφημερίδων μας, τότε πού οδηγούμαστε; Προφανέστατα στο χάος και την παραπληροφόρηση.

Διαβάστε σχετικό άρθρο στις σελίδες του olatablog.blogspot:

Πέθανε τελικά ο Καμπανέλλης και ποιος Καμπανέλλης ακριβώς;

Προέκυψε πρόβλημα χθες με τον υποτιθέμενο θάνατο του θεατρικού συγγραφέα και λαμπρού διανοούμενου Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ο Ιάκωβος εισήχθη σε ηλικία 89 ετών με κάποια ανεπάρκεια στη μονάδα εντατικής θεραπείας κάποιου νοσοκομείου.

Φαίνεται όμως ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, πριν ή μετά από τον Ιάκωβο, κανείς δεν ξέρει πλέον, και ο αδελφός του Γιώργος, 80 ετών, παλαίμαχος ηθοποιός. Αυτός ο Γιώργος πέθανε στο νοσοκομείο και προέκυψε η προφορικά διαδιδόμενη πληροφορία ότι «Πέθανε ο Καμπανέλλης!»

Πολλοί, ιδίως στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ των εφημερίδων, ήξεραν ότι ασθενεί βαριά ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, άκουσαν ότι πέθανε ο Καμπανέλλης, άρα συμπέραναν ότι μας άφησε χρόνους ο μεγάλος! Έτσι διαδόθηκε αμέσως στο internet ο θάνατος του Ιάκωβου, ενώ ο άνθρωπος ζούσε ακόμα. Οι ιστότοποι των μεγάλων εφημερίδων απέσυραν μεν την είδηση, δεν έβαλαν όμως στη θέση της μια διάψευση, ίσως επειδή ήταν Σάββατο και δεν είχαν επαρκές προσωπικό, ίσως επειδή δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων, ποιος Καμπανέλλης πέθανε τελικά – και αν…

Δεν είναι σημαντικό αυτό, μια συγκυριακή αστοχία είναι, σαν αυτές που κάνουμε καμιά φορά όλοι στη δουλειά μας, ιδίως αν εξαρτάσαι από πληροφορίες τρίτων και μάλιστα δημόσιων οργανισμών, όπως τα νοσοκομεία. Σημαντικό είναι το θέμα για τον «αποθανόντα» που, τελικά, ζει. Να συνέλθει και να διαβάζει στις εφημερίδες νεκρολογίες…

Στην παγκόσμια δημοσιογραφική ιστορία έχουν συμβεί πολλές φορές ανάλογα περιστατικά. Κάποιοι συνήλθαν από βαριά αρρώστια ή από βαρύ ατύχημα και είχαν την ευκαιρία να μάθουν, ποιοι και πώς τους περιποιήθηκαν μετά θάνατον.

[…]

Πηγή: olatablog.blogspot.com

6 thoughts on “Παραμένει στην εντατική ο Ιάκωβος Καμπανέλλης (εφημερίδα «Τα Νέα»)

  1. Εάν είναι δυνατόν! Μία από τις πλέον έγκυρες εφημερίδες μας (και δεν ξέρω ποιες ακόμη) να πέσουν σε τέτοιο ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο σφάλμα.

    Σπεύδω να διορθώσω κι εγώ τη σχετική ανάρτηση. Έλεος πια!

    Μου αρέσει!

  2. Από την εφημερίδα Τα Νέα είχα πάρει την είδηση και συνεπώς ο σύνδεσμος που είχα βάλει στη σχετική χτεσινή ανάρτησή μου δεν οδηγεί πια πουθενά, αφού προφανώς η εφημερίδα απέσυρε το άρθρο φιάσκο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.